Играта Black Myth: Wukong на китайските разработчици от Game Science все още е в процес на разработка. Тя се създава на база на Unreal Engine 5 и всички обещания са да изглежда като заглавие от "следващо поколение", що се отнася до графиката ѝ.

Студиото, разработващо играта, е съставено от бивши разработчици на Tencent. Изпод ръцете им до сега са се появили две заглавия - 100 Heroes и Art of War: Red Tides. Самата история в играта се базира на "Пътуване към Запада", една от книгите, съставляващи класическия китайски книжовен канон. Главният герой в играта е Сун Вуконг, познат повече като Кралят-маймуна.

Все още няма конкретна дата за излизане на заглавието, но в мрежата се появи дълго видео с неговия геймплей. То представя качествата му, показвайки сцени от играта без никакви предварително рендиране и каквито и да било обработки.

Все още липсват много подробности за Black Myth: Wukong, като например кои са всички платформи, за които ще я видим. Сигурно е само, че премиерата ѝ ще е за персонални компютри, тъй като заглавието се прави в партньорство с Nvidia и Epic Games. Едно от малкото неща, които се знаят за играта е, че то ще поддържа DLSS и RTX технологиите, 4К резолюция при 60fps още с излизането си.