Създателите на Diablo IV Blizzard Entertainment и холивудската актриса Упи Голдбърг публично заровиха томахавката. В присъствието на генералния мениджър на поредицата и самата Лилит, не за друго. Припомняме, че при излизането на Diablo IV през юни 2023 г. Голдбърг - голям фен на поредицата - откри, че играта е несъвместима с компютри Mac (за разлика от Diablo III) и публично порица Blizzard за това.

Разработчикът възстанови на актрисата сумата за покупката ѝ, но за неин ужас все още не е прехвърлил играта на компютрите на Apple. Голдбърг не се обижда: "Разбирам, че това не е във вашите ръце, защото Diablo вече е собственост на Microsoft".

Това е било преди почти година, а на 20 юли 2024 г. генералният мениджър на Diablo Род Фъргюсън, придружен от косплейърите Лилит и Инария, присъства на събитието A Night With Whoopi, за да връчи на Голдбърг "ключ за ада".

Сувенирът е реплика на аксесоара, който отваря прохода към подземния свят. Голдбърг с удоволствие прие този знак на приятелство и дори поигра Diablo IV с Фъргюсън. Както отбеляза PC Gamer, времето за примирието с актрисата Blizzard вероятно не е избрано случайно: миналия месец Diablo IV навърши една година, а сега издателят стартира рекламна кампания за добавката Vessel of Hatred.

Тя ще бъде пусната на 8 октомври за компютри (в Battle.net и Steam), PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X и S. Те обещават продължение на историята на основната игра, клас наследници на духове, обширен регион Nahantu, система за наемници и т.н.