Фентъзи франчайзът Warcraft, създаден от Blizzard Entertainment, навършва 30 години през ноември и компанията планира да отпразнува този юбилей със специална презентация.

Според информацията, събитието ще се нарича Warcraft 30th Anniversary Direct и ще се проведе вечерта на 13 ноември в социалните мрежи на Warcraft и World of Warcraft: Twitch, YouTube и TikTok, като началото ще бъде в 21:00 часа българско време.

По време на презентацията Blizzard обещава да отдаде почит на последните 30 години от историята на Warcraft и да разкрие част от бъдещите планове за франчайза. Компанията заяви: "Няма да искате да пропуснете нито секунда — нито един от изненадващите моменти." Blizzard подсказва, че ще има нещо за всеки, независимо дали феновете играят Hearthstone, предпочитат хаоса в Warcraft Rumble, или са се потопили в света на Warcraft: Orcs and Humans или World of Warcraft. Всеки ще открие нещо за себе си на Warcraft 30th Anniversary Direct.

Презентацията ще бъде част от онлайн празненството, посветено на World of Warcraft, Hearthstone и Warcraft Rumble. Зрителите на стрийма ще могат да получат вътрешноигрови награди в изброените игри. След шоуто ще се проведе концертът World of Warcraft: 20 Years of Music, с участието на симфоничния оркестър 21st Century и три хора, по случай предстоящата 20-годишнина на популярната MMO игра.

Официалната дата на раждането на Warcraft е 15 ноември 1994 г., когато фентъзи стратегията Warcraft: Orcs and Humans дебютира в Северна Америка и постави началото на цяла вселена.