Седмицата, в която се отбелязват 35 години от ядрената катастрофа в Чернобил, очевидно е подходяща за представяне на новини за игри по темата. The Farm 51 и All In! Games съобщиха официално, че тяхното заглавие Chernobylite ще се появи през юли тази година.

Играта ще видим първо за PlayStation 4, Xbox One и персонален компютър, а малко по-късно за PlayStation 5 и Xbox Series X/S. Тя спада към жанра RPG за оцеляване. Характеризира се с открит свят, пренасящ играчите в украинския град Припят, който е в близост до ядрената централа. Chernobylite ще предложи фотореалистична среда, интересна история и много увлекателна крафтинг система.

В ролята на млад физик геймърът, заедно със своя екип, търси отговори на множество въпроси относно експлозията. Благодарение на предварително публикувания сценарии става ясно, че на 26 април в 1:23 сутринта младият учен работи в централата. Той оцелява, но губи своята приятелка Татяна. Връща се, за да я търси 30 години по-късно в забранената зона.

На лице разбира се ще са и много ролеви елементи и възможност за създаване на отбор от различни помощници. Отношението към всеки персонаж в играта ще повлияе на сценария и ще е ключ към крайния успех. Много интересен елемент от геймплея е това, че благодарение на специално устройство ще можете да променяте свои избори, правени в миналото. Това обаче ще ви изпраща в алтернативна реалност, където пък ще попадате на съвсем други опасности.