Един от елементите в популярната поредица игри Civilization, който остава фактор през всичките години от развитието ѝ, са варварите. Те често представляват сериозна пречка пред развитието на цивилизацията ви, но и дават възможност за трупане на опит и пари, предава Mobile Bulgaria.

Изглежда обаче се задава сериозна промяна в механиката на този елемент. Разработчиците от Fraxis споделят някои детайли, които се подготвят в Civilization VI под формата на режима Barbarian Clans.

Той ще е наличен на 25 февруари и с него към играта ще бъдат добавени шест варварски племена, които ще бъдат разположени в различни зони на картата. Например Hills Clan както се подразбира, ще е в близост до хълмисти региони. Всеки клан ще има уникални единици и ще се стреми да придобие статус на град-държава.

Напредъкът към тази цел ще зависи и от взаимодействието ви с клановете. Разбира се, имате опция да воювате с тях, но и да работите съвместно. Налични са опции за наемането на техни единици или изпращането им на война срещу врагове.