Разработчиците на мобилни игри и приложения Mauris Studios уточниха плановете за издаване на амбициозната си пиратска ролева екшън игра Corsairs Legacy (известна още като "Корсарско наследство").

Corsairs Legacy ще бъде пусната в продажба през януари 2024 г. (въпреки че беше обещана през 2023 г.) за Steam. Разработчиците все още не са готови да обявят точната дата, тъй като чакат одобрението на Valve и продължават да довършват играта.

При стартирането те обещават поддръжка на Steam Deck и "всички видове геймпади", интересна история и виртуален помощник за трудните моменти в заглавието.

В рамките на три до шест месеца след пускането на версията разработчиците планират да пуснат актуализации с допълнителни геймплейни механики, съдържание на историята и поправки на грешки въз основа на обратната връзка с играчите.

Трейлърът на Corsairs Legacy, пуснат по повод обявяването (разработчиците го наричат release trailer), показва "реални кадри от геймплея" и само съдържанието, което ще бъде налично при пускането на играта през януари.

Събитията в Corsairs Legacy ще се развият в края на XVII век. В ролята на контрабандиста Руфъс Монро играчите ще трябва да се отправят на шеметно пътешествие, да изпълняват рисковани задачи и да участват в епични морски битки. Демо версията на Corsairs Legacy е налична в Steam (налична е съвместимост със Steam Deck). През лятото Морис обяви Corsairs Legacy: Naval Mission (също за Steam) - игра с разкази и "втората тухла в създаването на пълноценен отворен свят".