Crystal Dynamics стартира нов официален уебсайт за поредицата Tomb Raider в чест на каноничния рожден ден на Лара Крофт (14 февруари). Според феновете порталът разкрива как ще изглежда рейдерката на гробници в следващата част.

Crystal Dynamics потвърди разработката на нов Tomb Raider през пролетта на 2022 г., но нито един кадър от предстоящата игра за изминалите почти две години оттогава не е показан.

Стартиралият на 14 февруари уебсайт обаче съдържа няколко нови илюстрации с Лара Крофт. Творбите показват т.нар. унифициран дизайн на героинята, съчетаващ класическия и модерния ѝ външен вид. Феновете предполагат, че този нов дизайн на Лара Крофт ще бъде използван в следващата част на Tomb Raider. За да получите достъп до изображението, трябва да се присъедините към Обществото на рейдърите, което върви заедно със слуховете за сюжета на новата игра.

По-рано беше съобщено, че новият Tomb Raider е приключение за един играч, което продължава историята на "уверената и многостранна" Лара Крофт. Като издател на играта е посочена компанията Amazon Games.

Играта ще предложи изследване на света, "умопомрачителни пъзели" и разнообразни врагове, ще "изведе разказа на ново ниво" и ще бъде най-голямата "и най-добрата" в поредицата.

Официално все още неозаглавената Tomb Raider се изгражда на енджина Unreal Engine 5 и дори няма приблизителна дата на излизане. Проектът е бил в ранна фаза на разработка през есента на 2022 година.