Футболът за жени е популярен от много време. Въпреки че най-известният спорт отдавна не е запазена територия само за мъжете, в компютърните игри това не е точно така. До скоро FIFA, PES и Footbal Mаnager не включваха участие на дами, но това се променя. Първо видяхме женски футбол във FIFA, а сега става явно, че Sports Interactive ще включва дамски лиги и в своя Football Manager.

Добавката няма да е под формата на нещо странично, а ще е цяла част от самата игра. Разработчиците обясняват, че екипите им вече работят по присъединяването на всички по-известни дамски лиги и национални отбори. Това ще отнеме време, но ако не успеят през 2022 г., то през 2023 г. те ще са част от една от най-популярните футболни игри.

От компанията поясняват, че добавянето на дами в играта им ще струва милиони, а първоначално печалбите от това ще са минимални. Въпреки това, те са твърдо решени да го направят, защото вярват в равенството между половете, а и в потенциала, който този спорт има.

В интервюта представителите на Sports Interactive разказват, че ще трябва да променят много неща в самия алгоритъм на играта. Дамите имат различни показатели. Техните силни и слаби страни се отличават от тези на мъжете - футболисти, вече разработени за играта. Има много елементи, които трябва да се изпипат, за да може както винаги заглавието да е максимално достоверно. При дамите например, със сигурност трябва да има период на отсъствие заради раждане, което изцяло променя алгоритъма, добавят специалистите.