Diablo Immortal, пусната на 2 юни, оглави потребителската класация за най-ниско оценената игра в Metacritic в историята на Blizzard Entertainment. Към момента на писане на статията оценката на потребителите е 0,5 от 10 въз основа на над 2500 отзива.

Забележително е, че това не е единствената игра на Blizzard Entertainment с такава оценка. Преди това потребителите намалиха оценката си за преиздаването на World of Warcraft: The Burning Crusade до 0,5. Въпреки че тогава вълната от негативизъм не беше толкова голяма - на Metacritic се отбелязаха само 372 потребители.

Условно безплатната игра Diablo Immortal беше пусната на 2 юни за iOS и Android, както и в отворена бета версия за компютри, но бързо получи отрицателни отзиви заради силния акцент върху микроплащанията. Потребителите разкриха, че пълните подобрения на героя в играта могат да струват до 110 хил. щ. долара.

Друга игра на Blizzard Entertainment, която е получила потребителска оценка под 1 в Metacritic, е Warcraft III: Reforged. Стратегическата игра е критикувана за липсата на обновените сцени, показани по време на първоначалното обявяване, както и за липсата на множество социални функции в сравнение с оригиналната игра от 2002 година.

Получава се така, че Blizzard Entertainment има три последователни години на пускане на игри, които потребителите оценяват много ниско - през 2020, 2021 и 2022 година. Трябва да се отбележи, че потребителските оценки на Metacritic не изискват доказателство, че потребителят дори е играл играта, преди да остави рецензия. В App Store и Google Play например играта получава значително по-високи потребителски оценки - съответно 4,6 и 3,3 (от 5).

Въпреки това както във форумите на Diablo Immortal, така и в тези на Diablo има съобщения от фенове, недоволни от системата за монетизиране на играта, а потребители на YouTube публикуват примери как "платени играчи" лесно печелят PvP битки, като харчат истински пари, за да получат предимство.