Ръководителят на Larian Studios Свен Винке намекна за работата по следващата игра на екипа след Baldur's Gate 3 по време на SEA Game Awards 2024 и последвалото интервю за IGN. Приемайки специална награда на сцената на SEA Game Awards 2024, Винке внезапно заяви: "Трябва да работим усилено върху следващата игра, за да се върнем тук след пет години".

Винке обаче е призован да не приемате думите му като потвърждение за излизането на нова игра на Larian през 2029 г. В интервю за IGN след награждаването разработчикът подчертава, че "това е било просто шега". "Знаех, че ще се хванете за това. Това беше просто шега. Аз не го правя. Ще я пуснем, когато е готова. Това са големи игри и отнемат време, така че не ни поставяйте срокове", попита Винке.

Директорът не сподели подробности за следващата игра на Larian, но разказа за подхода си към разработката: "Тя трябва да е нещо, което с гордост да покажеш на приятелите си, и нещо, което искаш да играеш. Това е основното. Ако то е там, ще се справим."

"Очакванията са невероятно високи, затова казах на отбора: слушайте интуицията си и ще видим какво ще стане. Неуспехите са нещо нормално. Те винаги са били част от ДНК-то на нашето студио и творческия процес. Трябва да помним това", смята Винке.

Larian се труди върху две големи ролеви игри. В интервю за PC Gamer през август Винке твърди, че студиото вече знае "какво иска от геймплейните системи, как да ги развие, как да направи нови елементи... и всички тези планове са големи".