Издателят Electronic Arts и разработчиците от канадското студио BioWare споделиха две положителни новини за тези, които очакват излизането на фентъзи ролевата игра Dragon Age: The Veilguard в Steam.

След миналогодишния римейк на Dead Space, Steam версията на Dragon Age: The Veilguard ще бъде самостоятелна и няма да изисква стартиране на приложението от трета страна EA App, за да работи. По-голямата част от игрите на Electronic Arts, пуснати в Steam, включително Dragon Age: Inquisition, се изпълняват чрез инсталационния клиент EA App, но новата Dragon Age няма да изисква това.

Dragon Age: The Veilguard ще получи пълна съвместимост със Steam Deck при пускането си: играта работи стабилно на преносим компютър и показва правилните икони, а интерфейсът е адаптиран към екрана на устройството. Съобщението за съвместимостта на Dragon Age: The Veilguard със Steam Deck е забележително, защото играта все още няма системни изисквания. Пускането на устройството на Valve все още не гарантира плавна работа и високи кадри в секунда.

BioWare също така увери, че бързо се придвижва към потвърдено есенно издание на Dragon Age: The Veilguard. Обещано е, че подробностите за пускането на пазара ще бъдат споделени преди края на лятото.

Играта се прави за компютри (в Steam и Epic Games Store), PS5, Xbox Series X и S. Обещават се най-добрите спътници в историята на поредицата, гъвкави настройки на трудността и липса на микротранзакции.