В мрежата се появи двусекундно геймплей видео на Assassin's Creed Mirage. На него се вижда как герой, облечен като асасин, тича по улиците на града. Въпреки кратката продължителност на клипа феновете на поредицата вече забелязаха, че анимацията на героя е по-близка до Assassin's Creed Unity, отколкото до Assassin's Creed Origins.

Освен това феновете забелязаха художествения стил на Assassin's Creed Mirage от изтеклата лента. Според тях ярките и топли цветове им напомнят атмосферата на старите части на поредицата. Те оцениха и физиката на дрехите и ефекта на пясъка под краката на героя.

Играта Assassin's Creed Mirage ще разказва историята на крадеца Басим Ибн Ишак, който става убиец и се бори срещу Ордена на тамплиерите. Действието на играта ще се развива през девети век в Багдад, десетилетия преди събитията в Assassin's Creed Valhalla. Проектът е описван като по-камерен и по-близък до първите части на поредицата, отколкото до по-новите заглавия от франчайза.

Очаква се Assassin's Creed Mirage да излезе тази година за компютри, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5 и Xbox Series X/S.