Джон Ромеро, съосновател на id Software, пусна ново ниво за Doom II, наречено One Humanity (Едно човечество). Това е първото ниво, което той проектира за играта, откакто тя беше пусната през 1994 година. Продажбата му ще бъде в полза на хуманитарните усилия на Червения кръст и Централния фонд за спешно реагиране на ООН в Украйна. Нивото ще струва 5 евро или 5,50 щ. долара, а 100 процента от приходите ще отидат за тези организации, обяви Ромеро в Twitter.

Doom II е легендарен шутър от първо лице, който хората все още с удоволствие играят почти две десетилетия след представянето му. За да можете да играете One Humanity, трябва да разполагате с оригинално копие на играта и съвременен неин порт.

Ромеро се присъедини към списъка на хората и компаниите от гейм индустрията, които предприеха стъпки в подкрепа на Украйна след нахлуването на Русия. Компанията Pokémon дари 200 000 щ. долара за хуманитарната помощ на GlobalGiving в страната, от която ще се възползват семейства и деца, засегнати от войната. EA премахна руския национален отбор и клубове от FIFA 22, FIFA Mobile и FIFA Online, а CD Projekt Red спря да продава игрите си в Русия и Беларус.

Украинският вицепремиер Михайло Федоров също така призова Sony и Microsoft да блокират акаунтите на играчите в PlayStation и Xbox в Беларус и Русия. Федоров, който е и министър на цифровата трансформация на страната, се надява, че този ход ще подтикне руските граждани да се противопоставят на "позорната военна агресия" на своето правителство.