Главният изпълнителен директор на Ubisoft Ив Гилемо потвърди плановете на компанията да участва в предстоящото изложение за игри E3 2023, но също така постави под въпрос събитието като такова. Организаторите вече са отговорили.

В края на януари се появиха съобщения, че Sony, Microsoft и Nintendo няма да участват в E3 2023, но организаторите от ReedPop заявиха, че други "големи компании в индустрията" се интересуват от изложението.

"Ако E3 се случи, ние ще бъдем там и ще имаме какво да покажем" - цитира Video Games Chronicle (VGC) думите на Гуимо по време на неотдавнашната презентация на тримесечния отчет. Въпреки опасенията му, президентът на ReedPop Ланс Фенстърман заяви, че подготовката за E3 2023 върви с бързи темпове. Фенстерман добави, че ReedPop обикновено разкрива изложителите на своите събития само малко преди това, но в случая с E3 2023 "ще коригира стила си, ако е възможно".

Първите покани за E3 2023 за издания и блогъри ще бъдат изпратени днес, 17 февруари, а през следващите седмици ReedPop ще сподели информация за "вълнуващите нововъведения за обновеното E3 2023".

Изложението ще се проведе от 13 до 16 юни, като дигиталните събития на партньорите ще започнат още на 11-ти. Годишният фестивал Summer Game Fest, чийто домакин е Джеф Кийли, започва на 8 юни.