Ролевата екшън игра Elden Ring продължава да бъде най-търсеното заглавие в Steam. От пускането си на пазара на 25 февруари, проектът неизменно заема първо място в класацията за седмични продажби, а deluxe изданието с дигитален артбук и оригинален саундтрак също е на челна позиция - този път на трето място.

На второ място в класацията е конзолата за игри Steam Deck, пусната само в САЩ, Канада, Обединеното кралство и ЕС. Valve планира да пусне новото си устройство в редица други страни по-късно тази година.

В класацията са включени и два нови проекта - независимата игра Core Keeper и симулатор на борба WWE 2K22. Пълният списък на най-популярните продукти в Steam тази седмица е следният:

  1. Elden Ring;
  2. Steam Deck;
  3. Elden Ring;
  4. Core Keeper;
  5. Risk of Rain 2: Survivors of the Void;
  6. Полный комплект Valve Index;
  7. Red Dead Redemption 2;
  8. Dread Hunger;
  9. Dying Light 2;
  10. WWE 2K22.

Играта Elden Ring беше пусната на 25 февруари за персонални компютри (Steam), PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X и Xbox Series S. Bandai Namco Entertainment все още не е разкрила данни за глобалните продажби, но според анализаторската компания NPD, играта е оглавила общата класация на най-продаваните игри в САЩ за февруари и е петата най-продавана игра за миналата година.