Издадената през 2020 г. колекция Command & Conquer Remastered получи възторжени отзиви, но оттогава Electronic Arts не е говорила за по-нататъшно подмладяване на поредицата. Изглежда обаче, че продължението на поредицата все още е в плановете.

Блогърът Zade забеляза, че в официалната публикация на Electronic Arts за скорошното пускане на Command & Conquer: The Ultimate Collection в Steam се е промъкнала успокоителна фраза за феновете.

В обръщението продуцентът на Command & Conquer Remastered Collection Джим Весела нарича изданието от 2020 г. "първата" колекция. Формулировката подсказва, че EA планира да пусне и втора ремастерирана колекция.

EA не е говорила за планове за преиздаване на игри от поредицата след оригиналните Command & Conquer и Red Alert (включени в Remastered Collection), но разработчиците на колекцията от Petroglyph Games намекнаха за интерес към актуализиран Red Alert 2.

Освен преиздаването на двете C&C, Remastered Collection включва и трите им допълнения, преработен мултиплейър, обновен интерфейс, редактор на карти, опция за превключване между стари и нови графики и бонус материали.

Command & Conquer Remastered Collection беше пусната на 5 юни 2020 г. ексклузивно за компютри (в Steam и EA App). Редакционният екип на Digital Foundry нарече колекцията едно от най-добрите преиздания в историята.

Що се отнася до The Ultimate Collection, компилацията включва 17 игри от поредицата и техните допълнения, от оригиналния C&C до Command & Conquer 4: Tiberian Twilight. До 21 март комплектът се продава в Steam с 50% отстъпка.