Както беше обещано, на 2 април студиото Yellow Brick Games, основано от бившия режисьор на трилогията Dragon Age Майк Лейдлоу и ветерани от Ubisoft, представи дебютния си проект чрез портала IGN.

Проектът се нарича Eternal Strands и представлява фентъзи приключенски екшън от трето лице за един играч с "революционна система за взаимодействие в играта" и физика от "следващо поколение".

Топлината се разпространява, студът замръзва, а разрушенията се случват в реално време. Играчите ще могат да призовават ледени стени, да пускат огнени вълни и да комбинират магията с телекинеза - например да хвърлят горящи дървета, камъни или врагове.

Събитията в Eternal Strands ще се развиват във фентъзи свят, засегнат от магически катаклизъм. Потребителите ще влязат в ролята на младата тъкачка Брин, която е решена да се върне у дома при своя народ. За да направи това, героинята ще трябва да се бори с редица фантастични същества, включително истински гиганти, върху които ще трябва да се покатерите, както в Shadow of the Colossus, за да разкриете болните им места (първо ще трябва да свалите бронята им).

Те обещават свят, пълен с тайни, много мощни заклинания и арсенал от магически оръжия, подобрения на способностите, геймплейни системи, които насърчават експериментирането, колоритни герои и графика на Unreal Engine 5. Eternal Strands се очаква да излезе през 2025 г. за компютри (Steam), PS5, Xbox Series X и S. Играта трябваше да бъде публикувана от Private Division, но Yellow Brick Games решиха, че могат да се справят сами.