Докато Valve се подготвя за обявяването на състезателния шутър за герои Deadlock, феновете продължават да фантазират за продължението на Half-Life 2: Episode 2, което завърши на най-интересното място.

Както посочва порталът DSOGaming, албанският художник Доналд Чела, по-известен под псевдонима Unknown Dino, публикува миналата седмица късометражен филм Half-Life: Overworld.

Триминутното видео представя визията на продължението на Half-Life 2: Епизод 2 през погледа на Unknown Dino. Според идеята на художника продължението трябва да пренесе играчите в света на Combines и да разкаже за опита им да си върнат контрола над Земята. Виртуален оператор превежда зрителите през извънземен пейзаж и изгледи от огромната фабрика на Combine в основата на местната Цитадела, докато д-р Уолъс Брийн говори от предишните игри от поредицата.

В самия край на клипа новоизлюпеният Гордън Фрийман вдига извънземно оръжие и се подготвя да даде отпор на врага. "Ето как трябва да изглежда Half-Life 3, ако някога излезе", казва журналистът от DSOGaming.

Почти всички (с изключение на модела на G-Man и лицето на д-р Брин) елементи на видеото са създадени от самия автор. Unknown Dino не се е обръщал към изкуствения интелект и е бил вдъхновен от илюстрациите на Half-Life 2, Scorn, Alien, Prometheus и творбите на Денис Вилньов.

Не можем да очакваме скорошно обявяване на Half-Life 3 (или Half-Life 2: Episode 3), но добрата новина е, че Valve не е спряла да разработва игри и дори се интересува от по-нататъшното развитие на поредицата.