Ситуацията около играта Days Gone продължава да е доста динамична. През миналата година ,за радост на мнозина, Sony обяви, че ще има втора нейна част, предназначена за PlayStation 5. Играта е много интересна и успешна според повечето критици и хората, които са я изиграли. Това дори доведе до преработването ѝ за персонален компютър, за който ще видим заглавието този месец.

Оказа се обаче, че поради една или друга причина, поне за сега втората част на заглавието за конзола е отменена и по нея не се работи. Твърди се, че Days Gone не била достатъчно успешна във финансов план и именно това е причина за отлагането ѝ към този момент.

В различни интервюта създателите на постапокалиптичното заглавие директно обвиняват Sony за провала на втората част на играта. Най-потърпевши обаче са феновете, които я очакват.

През миналата седмица се появи дори петиция от играчи, които държат да видят Days Gone 2. Повече от 50 000 са се подписали под петиция, която гласи, че има много хора, желаещи играта. Геймърите се обединяват около мнението, че не е редно такава удивителна игра да остане с отворен край. За сега не е ясно дали това ще се отрази на намеренията на Sony, които са в процес на преструктуриране и промяна в политиката си.

Добрата новина към момента е, че до 18 май, когато ще се появи Days Gone за персонален компютър, остава съвсем малко. Там ще видим преработена първата част на заглавието с повече визуални ефекти и фото режим. Като история то ще съвпада напълно с играта, която вече е налична за PlayStation.