До премиерата на фентъзи ролевата игра Metaphor: ReFantazio (бивш проект Re Fantasy) остават малко повече от две седмици и разработчиците от Studio Zero, подкрепени от Atlus, решиха да събудят интереса към проекта, като пуснаха публично демо.

Достъпна в Steam, Microsoft Store, Xbox и PlayStation конзолите, пробната версия ще ви позволи да оцените въвеждащата част на Metaphor: ReFantazio - пролога. При пускането на версията постигнатият напредък може да бъде прехвърлен в пълната игра.

Прологът съдържа началото на приключението за спасяването на младия принц, първите четири подземия, седем от 40-те класа (архетипа) и възможността да се срещнете с шестима поддръжници, включително потенциални спътници.

Демонстрацията е предназначена за приблизително пет часа игра. Какво точно очаква потребителите в Metaphor: ReFantazio демонстрира минута и половина дългият геймплей трейлър (приложен по-долу), представен по повод пускането на демото.

Събитията в Metaphor: ReFantazio ще се развиват във фентъзи кралство, чийто владетел е бил убит - с достатъчно подкрепа от населението следващият монарх може да стане буквално всеки жител, включително и главният герой.

Обещават продължителност наравно с Persona 5, походови битки с елементи в реално време, социален компонент с укрепване на връзката с партньорите и помпащи характеристики, както и креативен интерфейс.

Metaphor: ReFantazio ще бъде пусната на 11 октомври за компютри (в Steam, Microsoft Store), PS4, PS5, Xbox Series X и S. Играта се разработва под ръководството на режисьора на Persona 5 Кацура Хашино, с участието на композитора на поредицата Шоджи Мегуро.