На церемонията по откриването на Summer Game Fest 2022 независимото полско студио The Astronauts представи нов трейлър и разкри целевата платформа за своя фентъзи ролеви шутър Witchfire.

Припомняме, че в играта Witchfire играчите ще трябва да се "въоръжат със странни оръжия и забранена езическа магия", за да тръгнат на лов за могъща вещица, която държи ключа за спасяването на главния герой.

Разкритият клип продължава малко под две минути и показва геймплея на Witchfire. В рамките на определеното време, въоръжен с пистолет и магически способности, героят има време да се справи с няколко врагове.

Що се отнася до целевата платформа, Witchfire се оказа ексклузивна за Epic Games Store. Именно там играта ще се появи за ранен достъп, който трябва да започне скоро - най-късно през октомври, ноември или декември.

По-рано беше съобщено, че Witchfire ще включва елементи от жанра roguelight (героят ще губи значителна част от плячката си при смърт), полуотворен свят, офлайн режим, едно ниво на трудност и темпо.