Издателят и разработчикът Square Enix сподели нов трейлър и подробности за Final Fantasy VII Rebirth, втория епизод от римейка на култовата японска ролева игра Final Fantasy VII, по време на представянето на Summer Game Fest.

След като бягат от метрополиса Мидгар в Final Fantasy VII Remake, Облак, Барет, Тифа, Ейрис и Ред XIII се отправят на мисия да преследват отмъстителния мечоносец Сефирот от миналото на Облак из огромния свят. Разработчиците обещават самостоятелно приключение, изпълнено с мистерии, увлекателен разказ, личностно израстване на всеки герой и нова графика на нивата.

Final Fantasy VII Rebirth дебютира на Summer Game Fest, а триминутният трейлър показва откъси от заплетени сцени, пътуване в отворен свят и битки с различни врагове. Наред с други неща, видеото уточнява кога да очакваме играта. Final Fantasy VII Rebirth ще бъде пусната на пазара в началото на 2024 г., ексклузивно за PS5. Square Enix също така обяви, че версията на дребно на проекта ще се предлага на два диска вместо на един.