Microids и Savage Level обявиха Flint: Treasure of Oblivion - тактическа ролева игра за приключенията на капитан Флинт и Били Боунс. Заглавието ще бъде първият проект на Savage Level, основана през 2021 г. във Франция от ветераните в индустрията Орелиен и Максим Жозе.

В историята капитан Флинт ще се отправи на лов за съкровища заедно със своя екипаж и приятеля си Били Боунс. Потребителите ще трябва да изследват един невероятен свят от френския град Сен Мало до екзотичните простори на Централна Америка с градове, лагери, джунгли, пещери и други локации. Играта е създадена на Unreal Engine 5.

Авторите обещават вълнуващ, исторически точен свят от златната ера на пиратството с детайлно пресъздаване (език, екипировка, оръжия и др.). "Завладяващата, уникална" история е представена под формата на комикс с мехурчета за диалог, звукови имитации и разделяне на панели.

Геймплеят ще се опита да бъде едновременно достъпен и задълбочен. Битките са вдъхновени от класическите ролеви и настолни игри - те ще бъдат походови с използване на зар. За да успеете, ще трябва внимателно да подбирате членове на екипажа с подходящи способности, да придобивате нови умения и да подобрявате заровете. В тактическата фаза уменията се използват с помощта на карти.

"Flint: Treasure of Oblivion е нашата възможност да създадем игра във вселената, която винаги сме обичали", признават основателите на студиото. - Тя също така ще ни позволи да образоваме широката общественост за това какво е било пиратството в действителност, често представяно карикатурно и погрешно. Това е и кулминацията на един процес на преосмисляне на повествователните механизми в игрите. Ще представим оригинален начин за разказване на история чрез комикси и в същото време ще отдадем почит на френско-белгийските комикси, които ни карат да мечтаем още от детството."

Играта ще бъде пусната през последното тримесечие на 2024 г. за компютри (в Steam, Epic Games Store, GOG), PlayStation 5, Xbox Series X и S.