Ghost of Tsushima се превърна в последния силен ексклузив за PlayStation 4. Заглавието, появило се през юли 2020 година, посветено на японската култура и история, събра хиляди фенове и стана една от най-продаваните игри през цялата година.

Докато играчите бяха пред своите конзоли обаче, през септември тайфун сериозно увреди редица забележителности, които могат да се видят и в самата игра. Една от тях бе портата на Тори от ерата Хайсей, известна още като светилището Ватацуми, която има сериозно присъствие в играта.

Фенове на Ghost of Tsushima се оказаха толкова верни на идеята ѝ, че са успели да съберат 260 000 долара, чрез кампания за набиране на средства, за да ремонтират портата на светилището на реалния остров Цушима. Старт на кампанията е дал Юичи Хираяма, един от свещениците на Ватацуми, като първоначалната цел e била събирането на 48 000 долара. Те обаче са били надхвърлени многократно. Сред причините за това е и голямата популярност на играта, която достигна до 5 милиона продадени копия.

В момента заглавието е и едно от популярните за новата PlayStation 5 и заради съвместимостта позволява на геймърите да постигат плавна графика с до 60 кадъра в секунда.