Разработчиците от британското студио Frontier Developments обявиха излизането на финалната версия на своята фентъзи стратегия Warhammer Age of Sigmar: Realms of Ruin. По повод излизането на играта разработчиците са подготвили отделен трейлър.

Играта предлага да отидете в Царствата на смъртните и да поведете една от четирите фракции. Титулуваният военачалник под контрола на геймъра ще трябва да завладее "дивото и свирепо" владение на Гур в хода на интензивни тактически битки.

Драматичната история е една от ключовите характеристики на стратегията. Тя ще разказва за един отчаян конфликт в брутален свят, чийто съавтор е британският писател Гавин Торп. Първите купувачи в Steam посрещнаха стратегията Warhammer Age of Sigmar: Realms of Ruin с топлота, но без особен ентусиазъм. Геймърите хвалят проекта за вълнуващия геймплей, графиката, интересния сюжет, наличието на редактор на карти и сцени.

Но проблемите с управлението, посредственият изкуствен интелект на противниците и непоследователната икономическа система в release версията са основните причини за недоволство.

Към момента на публикуване на материала Steam-версията на Warhammer Age of Sigmar: Realms of Ruin има 219 отзива (79% рейтинг). Стратегията е издадена за компютри в Steam и EGS, PlayStation 5, Xbox Series X и S.