Разработчиците от италианското студио Little Sewing Machine и издателят Maximum Entertainment представиха нов трейлър на хорър играта Bye Sweet Carole, който порази геймърите със своя уникален стил и атмосфера, напомнящи класическите анимационни филми на Disney. Видео материалът разкрива впечатляващ сюжет, заплетени сцени и иновативен геймплей, съчетаващ елементи на класическите Disney филми като "Снежанка" и "Пепеляшка".

В играта, чието действие се развива в началото на 20-ти век, главната героиня Лана Бентън търси своята изчезнала приятелка Карол Симънс. Заедно с редица съюзници, сред които куклата г-н Бейзи, Лана ще се сблъска със страховити същества, сред които е и зловещият бухал Веления. Играта се откроява със своя ръчно рисуван стил и хичкоковска сюжетна линия, които поднасят на играчите напрегната и запомняща се атмосфера.

С геймплей, вдъхновен от класики като Clock Tower и модерни платформи като Cuphead, Bye Sweet Carole обещава уникално преживяване, което включва кинематографични техники, анимации и детайлна изработка. Феновете са впечатлени от трейлъра, като коментари като "Това е като Часовникова кула, направена от Дисни" и "Ако само Disney можеше да се върне към корените си по такъв красив начин" показват високите очаквания за играта.

Bye Sweet Carole трябва да излезе през 2025 г. за PC и конзоли, включително PlayStation 5, Xbox Series X и S и Nintendo Switch. Според разработчиците допълнителното време за работа ще позволи да бъдат подобрени анимациите и игровото преживяване.