Както беше обещано, режисьорската версия на екшън приключението с отворен свят Ghost of Tsushima беше пусната в Steam и Epic Games Store на 16 май. Заедно с играта на компютъра дебютира и надписът за PlayStation. Цената на режисьорската версия на Ghost of Tsushima за компютри е цели 60 щ. долара.

Режисьорската версия на Ghost of Tsushima изисква PSN акаунт за споменатия PlayStation overlay и игра в мултиплейър режима "Legends". В същото време за сюжетната кампания не е необходима оторизация. PlayStation Overlay се извиква с клавишната комбинация Shift + F1 и включва търсене (играчи), списък с приятели, трофеи, настройки и информация за профила от PlayStation. Старши редакторът на The Verge Том Уорън вече е тествал новата функция и споделя основните си наблюдения:

PlayStation Overlay функционира подобно на Steam Overlay - само че в самата игра (за разлика от GeForce Experience или Xbox Game Bar);

не е възможно да се деактивират известията на PlayStation в наслагването - при стартирането на играта е съвсем реалистично да получите три изскачащи съобщения едновременно (от наслагването на PlayStation, Steam и например GeForce Experience);

според журналиста, PlayStation overlay е ненатрапчив, чист и доста прост - на някои места дори прекалено прост;

Уорън се надява, че Nixxes Software (разработчик на PC версията на Ghost of Tsushima), който е помогнал за създаването на PlayStation overlay, ще участва в разработването му;

Според старши редактора на The Verge сред липсващите функции е възможността да се използва гласов чат в PlayStation Network вместо чат в играта или Discord.

Режисьорската версия на Ghost of Tsushima включва добавката за историята на остров Iki, поддръжка на DLSS 3, FSR и XeSS, DLAA, Reflex, DirectStorage, резолюции 21:9, 32:9 и 48:9, както и контролер DualSense.

Действието в Ghost of Tsushima се развива през 1274 г. на остров Цушима. Играта разказва историята на последния оцелял от своя самурайски клан Джин Сакай, който се изправя срещу монголските нашественици.