Издателят Sony Interactive Entertainment и разработчиците от студиото му в Санта Моника споделиха първите пазарни успехи на своята приключенска игра God of War Ragnarok.

Както стана известно, през първата седмица, която в случая продължи пет дни, защото играта беше пусната в сряда, продажбите на God of War Ragnarok в световен мащаб достигнаха рекордните 5,1 милиона копия.

Резултатът, постигнат за толкова кратко време, превърна God of War Ragnarok в най-бързо продаваната игра от поредицата и сред проектите на вътрешните студия на Sony Interactive Entertainment.

За сравнение, God of War (2018) продаде 3,1 милиона копия в световен мащаб при стартирането си, но само за три дни. Освен това тя беше само една целева платформа, а не две, както в случая с God of War Ragnarok.

God of War Ragnarok дебютира на 9 ноември за PS4 и PS5. Медиите посрещнаха играта с възторг и оценка 94% в Metacritic, като отбелязаха, наред с други неща, техническото изпълнение на PS5. На PS4 тя също е добра, но не чак толкова.