Почти четири години след дебюта си на PlayStation 4, God of War ще се появи и за персонални компютри. Sony представи своето ексклузивно заглавие през 2018 г., а сега то ще се появи в Steam и Epic Games Store. Това ще стане на 14 януари, съобщиха от компанията.

При условие, че имате необходимия хардуер, компютърната версия на играта ще ви позволи да играете God of War с отключена скорост на кадрите и пълна 4K резолюция.

Заглавието ще поддържа контролерите DualShock 4 и DualSense, както и DLSS и Reflex технологиите на NVIDIA. Ако предпочитате да играете с мишка и клавиатура, играта също ще ви даде възможност да персонализирате напълно обвързването на клавишите.

През последните години Sony все по-усилено започна да предлага своите ексклузивни PlayStation игри за компютър. Плановете на компанията са да видим още редица заглавия в най-скоро време.

God of War ще се присъедини към Horizon Zero Dawn и Days Gone, които вече направиха своя скок към Windows. С пускането на играта за компютри през януари, Sony също така ще подготви геймърския свят и за God of War Ragnarök, който се очаква да излезе някъде през 2022 г. за игровите конзоли на японската компания.