Разработчикът Лука Галанте, известен още като poncle, разкри датата на пускане на версията за ранен достъп на своята готическа екшън-ролетка за оцеляване Vampire Survivors и плановете за по-нататъшно развитие на играта.

Стана ясно, че първата версия на играта Vampire Survivors ще бъде пусната в продажба на 20 октомври за компютри в Steam и Microsoft Store. Цената ще е само 5 щ. долара.

С пускането на версия 1.0 играта Vampire Survivors ще получи поддръжка на няколко езика, нови постижения и много други. Пълната информация все още се пази в тайна, но всеки ден от 7 октомври нататък ще се повдига завесата на секретността с публикации на страницата на играта.

Poncle няма да спре с пускането на версия 1.0: "Въпреки че играта вече ще е готова от гледна точка на съдържанието, работата по Vampire Survivors няма да приключи и сега подготвяме още куп изненади" - разкрива създателят на заглавието.

До края на годината Vampire Survivors ще бъде прехвърлена на нова версия на енджина Electron, която трябва да подобри производителността и съвместимостта ѝ, както и да отстрани някои технически проблеми.

Във Vampire Survivors геймърите ще трябва да отблъскват безкрайни вълни от чудовища в рамките на половинчасови сесии. Атаките се задействат автоматично. Играчът трябва само да се движи по арената и да избира умения и подобрения.

Дебютът на Vampire Survivors беше на 17 декември 2021 година. Проектът е получил повече от 117 хил. потребителски отзива в Steam, като 98% от тях са положителни. Цялото планирано съдържание за играта беше реализирано в септемврийския пач 0.11.3.