Както беше обещано, Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition беше пусната на устройства с iOS и Android на 14 декември. Премиерата беше придружена от нов трейлър.

Припомняме, че преди две седмици от съобщението изглеждаше, че мобилните версии на Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition ще бъдат ексклузивни за Netflix, но при премиерата това не е така. Все пак и трите включени игри в обновената трилогия са достъпни безплатно за абонатите на Netflix.

TouchArcade отбеляза, че в допълнение към добавянето към каталога на Netflix Games, обновената трилогия може да бъде закупена срещу 20 долара за всяка игра. Освен това мобилните версии на трилогията включват режим "Класическо осветление" (оригиналното небе) и редица други подобрения като по-добра мъгла, мащабиране на резолюцията и поправки на грешки.

Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition бе пусната на 11 ноември 2021 г. за компютри (чрез Rockstar Games Launcher), PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X, S и Nintendo Switch, а в Steam си проправя път на 19 януари 2023 година.

Дали подобренията в Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition, които дебютираха с пускането на мобилните версии, ще се появят и на други платформи, на този етап не е ясно: Rockstar Games не е направила съответните изявления.