Вероятно сте гледали или чували за филма "Скъпа смалих децата" (Honey I Shrunk the Kids). Главните герои в него бяха буквално смалени до микроскопични размери, което ги забърка в множество приключения. Подобна е и историята на най-новото заглавие на Obsidian - Grounded.

В него влизате в ролята на смалени до нивото на буболечки хора, които трябва да оцелеят в задния двор на къщата си, докато всяка буболечка иска да ги убие и изяде. Макар и цветна играта определено би била доста страшна за хора с арахнофобия или страх от паяци.

Obsidian рекламират новото си заглавие, като "най-малката" игра на годината. Истината обаче е, че както и останалите им игри, разработчиците и дизайнерите са вложили доста усилия и труд за да създадат интересен и качествен проект.

В Grounded трябва да построите своя база, в която да се укривате. Трябва да я развивате и да се сдобиете с оръжия, а битките с насекомите и паяците съвсем не са детска игра, въпреки по-цветната графика.

Любопитно е, че от Obsidian са създали и режим Арахнофобия, който всъщност е щадящ с хората, изпитващи паниески страх от паякообразни. Там формата им е по-размазана, така е да не предизвика гадене или психологически травми.

Grounded вече е в Early Access в Steam, така че лесно да отговорите на въпроса си дали тази игра би ви допаднала. Цената ѝ е от 30 евро, но ако играете само около час и заглавието не ви хареса, то в срок от около 2 седмици може да върнете играта и да поискате възстановяване на заплатената сума. Такава е политиката за всички игри и към всички потребители на Steam в Европа.

Що се отнася до потребителските ревюта, то те са предимно положителни, а ние определено ще следим с интерес проектът на Obsidian.