Microsoft обяви първите игри, които ще се добавят (или вече са добавени) и ще напуснат абонамента Game Pass за PC и конзоли Xbox през 2024 г. в новинарския блог Xbox Wire. От тази седмица хорър играта Close to the Sun стана достъпна в каталога на PC и Xbox Game Pass, а на 4 януари в абонамента ще бъде включен хардкор мултиплейър шутърът Hell Let Loose в обстановка от Втората световна война.

До средата на януари абонатите на Game Pass ще могат да играят шест игри едновременно:

- Скандинавски ролеви екшън с отворен свят Assassin's Creed Valhalla - 9 януари за PC и Xbox Game Pass;

- музикално приключение Figment - 11 януари за PC и Xbox Game Pass;

- бейзболна аркадна игра Super Mega Baseball 4 - 11 януари за PC и Xbox Game Pass (EA Play);

- симулатор за оцеляване We Happy Few (връщане към абонамента) - 11 януари за PC и Xbox Game Pass;

- римейк на Resident Evil 2 - 16 януари за PC и Xbox Game Pass;

- приключенски хорър Those Who Remain - 16 януари за PC и Xbox Game Pass.

Що се отнася до игрите в списъка за премахване, големият и мощен криминален трилър с отворен свят Grand Theft Auto V ще напусне Xbox Game Pass на 5 януари след точно шест месеца в него.

Забележително е, че това е третото сбогуване на GTA V с услугата. В миналото играта беше достъпна с абонамент за Xbox Game Pass за два четиримесечни периода: първо от януари до май 2020 г., а след това от април до август 2021 година.

Освен това две игри от популярната ролева поредица Persona - Persona 4 Golden и Persona 3 Portable - ще бъдат премахнати в PC и Xbox Game Pass на 15 януари. И двата проекта дебютираха в услугата на 19 януари 2023 година.

И накрая, в същия ден като Persona 4 Golden и Persona 3 Portable, уютната приключенска ролева игра Garden Story и симулаторът на автомобилни състезания MotoGP 22 ще изчезнат от PC и Xbox Game Pass.