Half-Life несъмнено е една от поредиците, събиращи около себе си огромен брой фенове. Класическият 3D шутър, в новата си част Alyx, бе определен за една от най-добрите игри на 2020 година. Особеността, че е предназначен за VR шлем, обаче направи така, че малко хора успяха да се докоснат до него. Сред изискванията бе не само притежанието на шлем, но и на доста мощен компютър. По този начин играта можеше да се пусне единствено ако имате хардуерно оборудване за минимум 2000 лв.

Това за щастие ще се промени, но не благодарение на Valve. Независим програмист обяви, че е успял да прехвърли действието на Half-Life Alyx в двуизмерна среда. Това не е първият опит за такава промяна, но съдейки по видеото, което споделяме с вас, е един от най-успешните.

За да пуснете Alyx на своя компютър без шлем е необходимо да я свалите и инсталирате, след което да добавите мода на SoMNst, който може да се намери свободно в мрежата. Това което прави той е да пренасочи играта към екрана на вашия компютър, правейки така, че тя да се вижда нормално.