Една от вълнуващите новини тази година, свързващи игрите и киното гласи, че HBO ще прави сериал по The Last of Us - една от най-добрите игри за PlayStation. В създаването на продукцията основна роля ще имат създателите на играта Нийл Дъркам и Крейг Мазин.

Добрата новина е, че през миналата седмица проектът е получил зелена светлина от страна на HBO и работата по него вече започна. Междувременно станаха ясни и първите подробности около лентата.

В екипа, работещ по сериала, се включва Каролин Строс, известна с работата си по сериалите "Чернобил" и "Игра на тронове", което е знак колко сериозно се отнасят от HBO към новия проект.

Сериите всъщност ще се създават не само от HBO, но и в партньорство с Warner, Sony, PlayStation Productions и разбира се компанията, разработила играта - Naughty Dog. В момента започва работа по кастинга, предстои да се уточни броят на епизодите, адаптираният сценарий и още много други елементи, стоящи зад един успешен сериал.

Премиерният сезон най-вероятно ще се базира на първата част от играта, в която Ели и Джоел пътуват из постапокалиптичния САЩ.