Helldivers 2 е шутър от трето лице, разработен от Arrowhead Game Studios и публикуван от Sony Interactive Entertainment. Играта е мултиплейър, като задачата ви е да работите в екип, за да отблъснете атакуващите Земята орди от космически буболечки, киборги и роботи.

Хубавото е, че всяка мисия се чувства различно, дори и преди да сте изпълнявали същите цели. Това до голяма степен е така, защото картите са различни и уникални, дори да са на една и съща планета.

Освен това всяка мисия обикновено има няколко незадължителни цели за изпълнение, като взривяване на аванпостове, зареждане на артилерия, която можете да използвате по-късно, или дори прекратяване на предателство.

Комбинирайте това с буболечки, изненадващо извиращи из под земята и атакуващи ви без предизвестие. Добавете щипка спускателни кораби-роботи, доставящи подкрепления на предните линии в най-лошия възможен момент и ще получите разнообразен и адреналинов геймплей.

Това, което прави Helldivers 2 страхотна обаче, са малките щрихи, които гарантират, че винаги мислите как да управлявате ресурсите си, докато орди от буболечки и роботи се хвърлят срещу вашия отряд.

"Тази игра е фантастична и бих я препоръчала на всеки, мисля, че всички можем да се съгласим, че HD2 ни върна към златната ера на игрите, където нямахме търпение да се приберем и да играем. Няма игра, освен това Elden Ring направи това за мен от години", това гласи един от множеството положителни коментари в Steam.

Всеки час има между 150 и 400 хиляди активни играчи в сървърите на ко-оп шутъра. Междувременно оценките са повече от положителни, което означава, че Helldivers 2 вече се е превърнала в хит.