Разработчиците от канадското студио Endnight Games обявиха промени в плановете за пускане на кооперативния си симулатор за оцеляване Sons of the Forest, продължение на The Forest.

Играта беше обявена на The Game Awards 2019 и доскоро - след няколко отлагания - се очакваше да бъде пусната в продажба още на 23 февруари 2023 година. Отлагането трябваше да е последното и Sons of the Forest наистина бъде пуснат на 23 февруари. Но не целият. Беше разкрито, че само ранният достъп до играта в Steam ще стартира на въпросната дата.

"Изминахме дълъг път, откакто започнахме разработката и Sons of The Forest се превърна в най-голямата ни и всеобхватна игра досега. Все още има много неща, които искаме да добавим: предмети, механики, баланс на геймплея и т.н.", обясняват авторите.

Вместо ново отлагане, разработчиците решават да включат в създаването на Sons of the Forest общността на феновете, с чиято помощ оригиналната The Forest се превърна в "голям успех" за студиото.

При стартирането на Sons of the Forest ще има режим за един играч и мултиплейър за осем души, интересна история, нова система за изграждане, изработка, арсенал и динамична промяна на времето и сезоните. Играта ще бъде в ранен достъп от 6 до 8 месеца.

Към момента играта Sons of the Forest е потвърдена само за компютри в Steam, но The Forest беше пусната и за конзоли. В историята главният герой пристига на остров, обитаван от ужасни канибали, в търсене на изчезнал милиардер.