Студиото Supermassive Games стои зад много интересен проект за игри, базирани на филми на ужасите. The Dark Pictures Anthology трябва да обедини в себе си големите теми от хорър жанра с по една игра. Като част от осемте заглавия, които се планират, вече видяхме Man of Medan и Little Hope.

Първата се базира на класическа история - праща група тийнейджъри на безгрижна разходка, която не завършва така, както са планирали. Във втората пък геймърите попадат в малко затънтено градче, в което ги чакат редица неприятни изненади и нищо не е така, както изглежда.

Третата игра от серията, която ще дойде до края на годината, се нарича House of Ashes. Първи кадри от нея бяха представени по време на Е3. Действието ѝ се развива в края на иракската война от 2003. Група войници смятат, че са забелязали търсените оръжия на Саддам Хюсеин. Те се впускат в опасно приключение, в което вместо на оръжие се натъкват на древно зло на 4000 години. Те влизат в забравен шумерски храм в пустинята и ужасът започва.

Игрите в цялата антология се основават на реални митове, градски легенди и исторически факти. Настоящата част на играта не прави изключение и черпи вдъхновение от древната държава Акад 2200 г.пр.н.е. Тогава Нарам-Син става първият император на Акад и се провъзгласява за краля-бог. На база на тази история с преплетени елементи от митологията, геймърите ще се сблъскат с нещо много интересно, което ще се понрави на всички любители на хорър жанра.