Въпреки всички усилия на разработчиците, членовете на общността на War Thunder продължават да се ровят в секретни документи и от време на време ги публикуват, за да докажат правотата си.

Този път в Мрежата се появи документация, свързана с руските танкове Т-90М, Т-80ББМ и Т-90С. И трите превозни средства са на въоръжение в руската армия, а техни цифрови копия присъстват в War Thunder.

По-рано тази седмица форумът War Thunder съобщи, че са публикувани ръководства за споменатите танкове. Тези документи са секретни и не са предназначени за публично разпространение, независимо от факта, че съдържат само повърхностна информация за бойните машини. Мениджърите на общността на форума War Thunder са изтрили всички постове, съдържащи тези документи, въпреки че самите файлове продължават да циркулират в глобалната мрежа.

Това е само едно от трите подобни изтичания на информация през последната седмица, въпреки че не всички са пряко свързани с War Thunder. Първо във форума на играта се появиха документи, свързани с британските танкове Challenger. По-късно стана известно, че тази информация е публично достъпна в Националния архив на Великобритания. Няколко дни преди това потребители на Telegram от Китай публикуваха секретни документи, свързани с изтребители F-15 и F-35. След това някои от документите се появиха в официалните форуми на War Thunder.

Общността на War Thunder привлича голямо внимание, тъй като разработчиците на играта обръщат голямо внимание на реализма и точното изобразяване на реални оръжия, танкове, кораби и самолети. Секретни военни документи се появяваха във форумите на играта повече от десетина пъти, което принуди разработчиците да засилят модерацията в играта и официалните форуми. Оттогава насам броят на подобни случаи е намалял и нарушенията бързо се прекратяват, но проблемът не е напълно решен.