Разработчиците от канадското студио Big Blue Bubble, известни с екшън-платформата Foregone, обявиха точната дата на пускане на своята игра Power Chord, вдъхновена от Slay the Spire и Darkest Dungeon. 

Събитията в нея ще се развият в света на рока, където демоните на хеви метъла са слезли от пукнатина в космоса. Играчите ще трябва да съберат отряд от рицари на "гръмотевичния юмрук" и да се борят с дяволите на ада.

Заедно с група музиканти (вокалист, китарист, барабанист, басист) геймърите се отправят на концертно турне по случайно генерирана карта, за да победят демоните и страховитите богове на рока (босовете).

За да спечелят, потребителите те трябва да използват уменията на всеки член на групата: да изгорят вражеската броня с постепенни щети от басиста, да пробият защитата с барабаниста, който изпълнява функциите на танк.

Подобно на Darkest Dungeon, героите на Power Chord се изправят срещу враговете и участват в походова битка. От Slay the Spire тук има система за умения с карти - всеки член на отбора има свое собствено уникално тесте.

Създателите на Power Chord обещават проста, но дълбока бойна система, възможност да събирате легендарна колекция от карти, да правите убийствени комбинации и да взривявате покрива (понякога буквално) с представянето си.

Power Chord ще бъде пусната в продажба още на 26 януари тази година за компютри. Порталът Gematsu добавя, че се разработва и версия за Nintendo Switch, но тя ще бъде пусната по-късно.