Splitgate представлява научнофантастичен шутър, в който играчът променя постоянно позицията си, преминавайки през различни портали. Напомнящата на Quake 3 Arena игра предстои да получи редица обновления на 27 януари с бета-актуализацията "Season 1".

Геймърите ще имат достъп до редактор на карти. Освен да измислят терени, те ще могат да споделят резултата от творчеството си и с приятели. Наред с това играчите ще бъдат зарадвани от още 100 нива с битки, както и нови режими One Flag CTF и Evolution. Разработчикът 1047 Games също така разясни, че картата Foregone Destruction ще получи и специални визуални подобрения, които ще направят графиката много по-естествена и приятна за окото.

"Нашият редактор за персонализирани карти ще продължи да се развива заедно с останалата част от играта", обяви Иън Прулкс, главен изпълнителен директор на 1047 Games.

"Гледаме на него като на еволюционен инструмент, управляван от общността. Това е основна функция, с която феновете могат да играят още в първия ден на новия ни сезон. Заинтересовани сме да чуем обратната връзка от общността по отношение на видовете функции и инструменти, които са налични в момента и които геймърите искат."

Всичко това звучи като чудесна новина за феновете на Splitgate. По данни на Steam в момента в играта всеки ден има от 1000 до 2500 геймъра. Това е далеч от пика с 67 000 играчи преди пет месеца, но все пак заглавието все още е в процес на разработка.

Splitgate достигна 10 милиона изтегляния за по-малко от 30 дни, но при наличието на множество безплатни шутъри 1047 Games ще трябва да направи повече, за да задържи интереса на хората към заглавието си.