В края на септември собственикът на X Илон Мъск обеща да предава на живо ролевата игра Diablo IV на Blizzard Entertainment в социалната мрежа и в началото на октомври удържа на думата си. Функцията за стрийминг в X (бившия Twitter) все още е на етап тестване - самият Мъск се зае да изпробва новата функция пред милиони зрители. Излъчванията се оказаха със смесен успех.

Общо Мъск проведе два стрийма - първият (52 минути), който се състоя на 2 октомври в акаунта @cyb3rgam3r420, а вторият (39 минути) - на 3 октомври в основния акаунт на бизнесмена. Записите и на двата са достъпни в YouTube и ги споделяме с вас.

В първото предаване (405 хил. зрители) Мъск отвежда своя друид от 100-о ниво в кошмарна тъмница от 69-о ниво и лесно я изчиства. По-голямата част от времето е отделено за решаване на технически проблеми и разказване за характеристиките на героя. По време на второто предаване (4 млн. зрители) Мъск отиде в кошмарното подземие на стотното ниво и също излезе победител, но не без загуби. Неговият герой, IWillNvrDie (YaNgdNeUmru), по ирония на съдбата умря четири пъти.

Като се изключи спорното осветление в стаята, първото предаване на Мъск мина добре, но при второто екранът постоянно трептеше, а самият стриймър, по негово признание, звучеше като чипман - стриймърът "повиши честотата на звука с 4kHz".

По отношение на функциите X все още е далеч от Twitch или YouTube. По време на излъчванията на този етап дори не се показват коментари на живо (само абонатите могат да ги оставят), така че Мъск трябваше да се разсейва със смартфона си.