След като Ubisoft помогна много за оформянето на жанра на игрите с отворен свят, Nintendo го усъвършенства с The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Сега екипът, който стои зад мега хита Assassin's Creed Origins изглежда се опитва да имитира някои от иновациите на Nintendo. Този път, изпращайки геймърите в митична Гърция.

Резултатът е Immortals: Fenyx Rising - приключенско заглавие от типа отворен свят, потопено в гръцката митология. Ето защо някои анализатори побързаха да определят новата игра като "любовно писмо" от френския гигант за видеоигри към японските им колеги от Nintendo.

От един поглед става ясно, че това не е поредната игра тип Assassin's Creed. Стилът е по-цветен и анимационен, атмосферата е различна, а битките са бързи и пълни с разнообразни комбинации и въздушни атаки.

Потребителят ще играе като Феникс - човек, който ще оладее силата на боговете, за да спаси света от тежко проклятие. За целта той ще трябва да се сблъска с циклопи, минотаври, горгона и други гадини, долетяли или изпълзяли от древногръцката митология.

По-рано Ubisoft твърдеше, че Immortals: Fenyx Rising, наричан по-рано Gods & Monsters, ще бъде на пазара на 3 декември за конзолите PS4, Xbox One, PS5, Xbox Series X, Nintendo Switch, платформата Stadia, както и за персонални компютри.