Рулетката не само е водеща категория в казиното, но е и основна причина хиляди играчи изобщо да се обърнат към хазарта. Тази игра притежава особена магия, която омайва хората около масата с въртящото се колело векове наред. А в интернет епохата рулетката се пренася от залата в сайтовете за залози, където възможностите са още повече и по-разнообразни. Новият оператор на българския пазар сезам

привлича не само с магическото име на бранда, но и с доста интересни опции точно при тази хазартна игра.

А какви шансове за печалба дава рулетката в онлайн версия? Правилата са същите, каквито бихме ги срещнали и в базираните на твърда земя казина. Вероятността за успех на първо място зависи от това коя разновидност се практикува. Основните видове рулетка са:

  • Европейска - колелото има 37 сектора (от 1 до 36 плюс нула). Средностатистически шансът да се уцели точно число е 2,70%. Когато се падне нула, банката прибира залозите.

  • Американска - колелото има 38 сектора (от 1 до 36 плюс 0 и 00). Вероятността да се познае точно число е 2,63%. Тук банката има не един, а два сектора.

Срещат и други подвидове, като често можем да срещнем определението Френска рулетка. По същество това е европейският вариант с някои специфики. Сред по-екзотичните разновидности е рулетката с две топки. Там печалбите са по-високи, но и осъществяването на успешно завъртане също е по-трудно.

Шансът за успех може да скочи на (почти) 50%

Естествено, играта дава повече възможности от залози на точно число. Това носи най-висока възвръщаемост (35 към 1), но пък е и най-трудно да се прогнозира. Съществуват и други варианти за залог, като при някои от тях шансът за успех е почти 50%. Двоичните предвиждания биват следните:

  • Червено или черно

  • Малко (1-18) или голямо число (19-36)

  • Четно или нечетно

При този вид залози очевидно вероятността да се уцели е доста по-висока, но и печалбата е значително по-ниска от познаване на точно число. За познат червен цвят стандартно получаваме по един лев отгоре на всеки заложен (т.е. 2 към 1). Именно двоичните залози на рулетка стават причина да се създадат или внедрят редица стратегии като Мартингейл, Лабушер, Фибоначи, Джеймс Бонд и други.

Но и при този вид игра банката отново има леко предимството. Шансовете са почти 50 на 50, но почти... Средностатистически залагащият е на загуба, но това важи за всяка хазартна категория.

При онлайн рулетката достъпът до играта е и по-лесен и бърз в сравнение с традиционните казина. В лайв раздела на сайт за залози като Сезам могат да се открият доста възможности, като за всяка маса е посочено изискването за входа, както и за минимален и максимален залог. Рулетката се завърта от истински крупиета в реално време - всичко се случва в действителност, а не в някакъв компютърен алгоритъм. Преди всяко завъртане има прозорец от няколко секунди или половин минута, за да бъде направен залог. А след това всичко е въпрос най-вече на късмет, но и на правилна преценка и инстинкт.