PC Gamer посочва, че мултиплейър играта Goose Goose Duck на American Gaggle Studios, вдъхновена от Among Us, е надминала по популярност своя пряк вдъхновител в Steam.

Подобно на Among Us, Goose Goose Duck е преосмислена версия на класическата мафиотска група, в която потребителите трябва да проследят предател, който се е внедрил в техните редици. Основната разлика между двете игри са гъските и патиците вместо астронавти в скафандри.

Освен концепцията за Among Us, Goose Goose Duck повтаря и пътя си към успеха: първата година и половина-две в относителна неизвестност и рязък скок на популярността благодарение на корейските стриймъри.

За повишеното внимание Gaggle Studios благодари на члена на корейската музикална група BTS Ким Тае-хьонг, който беше домакин на събитието Goose Goose Duck Streaming на 14 ноември 2022 година.

Преди излъчването на Tae-hyun пикът на Goose Goose Duck беше 22 000 играча в Steam, но до средата на декември вече те стигаха 150 000, а през първата седмица на 2023 г. надхвърли 563 000. Най-добрият резултат на Among Us беше 447 000 играча едновременно, при това е период от две години.

Анализаторът Даниел Ахмад добавя, че Южна Корея и Китай са били ключови пазари за Goose Goose Duck, като неотдавнашните проблеми със сървърите им се дължат на повишената активност на китайските играчи.

Goose Goose Duck е налична за компютри, iOS и Android. За разлика от Among Us, играта се разпространява по условен free-to-play модел на всички целеви платформи. Днес, 6 януари, към проекта беше добавена нова карта - Ancient Sands.