Разработчиците от базираното в Калифорния Turtle Rock Studios (известни най-вече с работата си по Left 4 Dead и Evolve) обявиха в публикация на своя уебсайт края на поддръжката на съдържанието за своя кооперативен зомби шутър Back 4 Blood.

Играта дебютира на 12 октомври 2021 г. за компютри, PlayStation и Xbox и оттогава получи три платени разширения, но сега "този етап от войната ни срещу обладаните е към своя край" - посочват създателите на заглавието.

Turtle Rock Studios подчертава, че прекратяването на активната поддръжка не означава смърт за Back 4 Blood. Играта ще продължи да работи на всички целеви платформи и ще се предлага в Game Pass и PS Plus премиум плановете. Оттеглянето от Back 4 Blood се дължи на факта, че Turtle Rock Studios се заема със следващата си голяма игра и няма достатъчно персонал, за да продължи да поддържа предишната.

Turtle Rock Studios все още не е готова да сподели подробности за новия си мистериозен проект: "В краткосрочен план ще бъдем по-тихи от обикновено, но обещаваме да се върнем по-силни, по-смели и по-добри от преди!" - заявява директора на студиото.