Blackbird Interactive ще пусне Homeworld 3 днес, но собствениците на изданието Fleet Command и сътрудниците на Fig вече имат достъп до космическата стратегия. Преди премиерата разработчиците пуснаха обзорен трейлър, който съдържа цялата необходима информация за проекта.

Homeworld 3 предлага на геймърите да ръководят космически флот, както и да участват в битки в триизмерното пространство и да научат продължението на великата история за кушаните - жители на сухата планета Харак, които се борят за ресурси, изясняват отношенията си с империята Тайидан, сключват съюзи с номадите Бентуси и правят други неща.

Журналистите от геймърските издания имаха време да се запознаят с ранната версия на Homeworld 3, която получи от тях доста високи (79% в Metacritic, 80% в OpenCritic) оценки. Рецензентите хвалят стратегията за вълнуващите космически битки, първокласните визуални ефекти и "изпитания във времето" геймплей.

Но невинаги интуитивното управление, спорните моменти в сюжета и множеството технически грешки са основните причини за недоволство. По-долу са представени цитати от избрани публикации, описващи както положителните, така и отрицателните аспекти на стратегията.

Rock Paper Shotgun: "Homeworld 3 е доста добра игра в много добра научнофантастична обстановка. Не мога да я препоръчам безрезервно, но също така се надявам, че ще намери достатъчно фенове и ще проправи път за по-експериментално продължение или разширение в бъдеще."

GamesRadar+: "Homeworld 3 не представлява огромна крачка напред за поредицата, но я пренася безопасно в съвременната епоха. Кампанията можеше да бъде по-голяма, историята - по-добра, а управлението - малко по-изтънчено. Но по-голямата част от това, което прави, е добре."

TheSixthAxis: "След десетилетия на очакване Homeworld 3 повежда любимата поредица космически стратегии в реално време в нови посоки: мегалитният терен дава нов обрат в битките, а режимът War Games внася rogue-like елементи. Въпреки това голяма част от оригиналния тон и стил са запазени. На някои места "приземяването" не мина по план и има ръбатости, които трябва да бъдат подобрени, но аз просто обичам да се връщам към тази обстановка и тази поредица."