Вчера Epic Games Store стартира раздаване на две известни игри. Разпространението включва The Outer Worlds: Spacer's Choice Edition - ремастър на научнофантастичната ролева игра на Obsidian Entertainment с подобрена графика и добавки (Murder on Eridanos и Peril on Gorgon).

Събитията се развиват в далечната земна колония Алсион на ръба на галактиката. Играчите ще се окажат в центъра на мащабна конспирация, ще могат да влияят върху сюжета и финала, ще се срещнат с колоритни герои и ще се борят с опасни чудовища.

На второ място, временно безплатна в EGS, е стелт екшън играта от първо лице Thief, противоречив рестарт на култовата поредица за приключенията на майстора крадец Гарет, разработена от Eidos-Montreal.

В ролята на Гарет играчите ще се промъкват, крият и проникват във всяко кътче на коварния Град, за да извършат най-сложните обири и да разкрият най-строго пазените тайни.

Подаръкът за Outer Worlds: Spacer's Choice Edition и Thief в Epic Games Store ще продължи една седмица и ще приключи на 11 април 18:00 ч. българско време. След тях в Epic Games Store ще започне още едно раздаване на бързия киберпънк слъчър Ghostrunner.