Bethesda публикува официално част от сценария към новата си игра Fallout 76: Steel Reign. Заглавието ще върне играчите в градчето Форт Атлас. Там противопоставянето между фракциите Рахмани и Шин е достигнало връхната си точка. Геймърите ще трябва да направят избор дали да останат на страната на тези, желаещи да изградят наново обществото или да се борят срещу тях.

Steel Reign представя ново съдържание и история, различни нови дейности и огромни зли супермутанти. Интересна подробност е, че всички решения, които играещите са взели в Steel Dawn, ще се прехвърлят и в настоящата игра.

Става ясно също така, че Fallout 76: Steel Reign ще има четири различни финала, в зависимост от решенията на геймърите. Това разкри директоът, отговарящ за дизайна Марк Тъкър. В интервю той разказва подробно за решаващите избори, които трябва да взимат играчи в играта.

Steel Reign е безплатен за тези, които вече притежават копие на базовата игра. За да се включите в нея, ще е нужно първо да достигнете ниво 20, след това и да завършите куестлинията на Steel Dawn.