Издателят Dotemu и разработчиците от френското студио Leikir (популярно с Rogue Lords) са подготвили за края на годината неприятна новина за тези, които очакват тактическата ролева игра Metal Slug Tactics.

Припомняме, че Metal Slug Tactics беше представена през лятото на 2021 г. Очакваше се играта да излезе първо през 2022 г., а след това през 2023 г., но от обявяването на отлагането през август миналата година не се чува нищо за проекта.

Както съобщават Dotemu (в своя микроблог) и Leikir Studio (в Discord на играта), сега Metal Slug Tactics е планирана за пускане едва през 2024 година. Подробности за проекта също ще бъдат споделени едва след Нова година. Като причина за поредното отлагане на Metal Slug Tactics в Leikir Studio нарекоха "неуморните ни усилия да направим игра, която ще бъде достойна за франчайза Metal Slug и вашите очаквания".

В коментарите на съобщението, колкото и да е странно, феновете въздъхнаха с облекчение: за Metal Slug Tactics не беше се чувало толкова дълго време, че феновете започнаха да се подготвят за най-лошото. "Пфу, все още е в процес на разработка", издиша FurryKingCurry.

В сюжета на Metal Slug Tactics познатите на феновете герои (Марко Роси, Ери Касамото, Фио Герми, Тарма Роулинг) се изправят срещу армията на главния злодей на поредицата, генерал Доналд Мордън. Metal Slug Tactics се създава за компютри (в Steam) и Nintendo Switch. Тя обещава "динамична стратегическа бойна система", подкрепена от процедурно генериране на карти от ръчно изработени плочки и "великолепен пиксел арт с плавни анимации".